Roladki z pstrąga wyróżnione

wtorek, 28.4.2015 10:23 1798 0

Sandra Krzemińska, uczennica Regionalnej Szkoły Turystycznej w Polanicy-Zdroju zdobyła wyróżnienie na I Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych - Małopolskie Produkty Regionalne i Tradycyjne - Smaki Gościnności 2015, który odbył się 18 kwietnia br. w Małopolskiej Szkole Gościnności w Myślenicach. Sandra jest uczennicą III klasy Technikum żywienia i usług gastronomicznych, a do konkursu przygotowała ją mgr Agnieszka Ciuła, nauczycielka RST. Ideą tego konkursu jest promowanie produktów regionalnych i oczywiście kulinarnych talentów młodych Polaków. Tematem przewodnim tegorocznej edycji były „Specjały z jabłka raciechowickiego”.

Podczas konkursu uczennica przygotowała roladki z pstrąga na karmelizowanych jabłkach w pietruszkowym puree. W konkursie, który promował regionalny produkt małopolski, raciechowickie jabłko - Sandrze udało się skutecznie zaprezentować nasze regionalne produkty - kłodzkiego pstrąga, miód wielokwiatowy czy kozi ser.

 

powiat.klodzko.pl/

Dodaj komentarz

Komentarze (0)